Fegyvertár / puskák / FN FAL

Külön extra lövés helyszínen igényelhető és vásárolható

Ezt a fegyvert nem tartalmazza egyik csomag sem. Kizárólag standard csomaggal együtt foglalható. Kérjük jelezd az igényedet a foglalás során az "üzenet" részben vagy személyesen a helyszínen.

Név

FN FAL

Kaliber

7.62x51 mm

Ár

3 lövés
4 500 HUF

Csomagban elérhető

-

Ahol láthattuk

Filmek

-

Videójátékok

Call of Duty MW

Leírás

Fusil Automatique Leger - A kézifegyvert a NATO haderői széles körben alkalmazták a hidegháború idején. Később egyes – öntöltő – változatai polgári körökben is elterjedtek, elismert vadász- és sportfegyverré vált. Elterjedtségét az is segítette, hogy az eredeti gyártón kívül több más, nem NATO- és nem kommunista berendezkedésű ország is gyártotta sorozatban. A gépkarabélyt közel 26 ország rendszeresítette haderejében. Ebből fakadóan közismert beceneve a „Szabad világ jobb keze” lett.

A fegyver közvetlen elődjét Dieudonne J. Saive és Ernest Vervier tervezte meg 1947-re gázelvételes illetve gázdugattyús rendszerrel. A prototípust 1948-ban mutatták be. Ez a német 7,92×33 mm Kurz töltényt tüzelte. Tekintettel arra, hogy a második világháború után az amerikai harcászati vélemények voltak a döntőek (a .30–06 Springfield tölténynél gyengébbet nem támogatták), a NATO 1951-ben a hasonló ballisztikai jellemzőkkel bíró 7,62×51 mm-es puskatöltényt rendszeresítette egységesen. Emiatt a fegyvert alaposan át kellett tervezni. A sikeres teszteket követően – noha az USA-ban az M14 nyert tendert – a legtöbb NATO-tagállam rendszeresítette az új, egységesített tölténnyel együtt. Az NSZK elvetette a rendszeresítését, fő piaci konkurense a hasonló külső megjelenésű, de görgőkkel késleltetett tömegzáras rendszerű, saját fejlesztésű Heckler & Koch G3 lett. Fő feladatköre az Varsói Szerződés tagállamaiban is rendszeresített AK–47-tel egyezett meg, azonban annak teljesítményét a tüzelt tölténytípus miatt jelentősen túllépte.

Összes puska

Kaliber
Csomag
Film
Videójáték

Kaliber

Csomag

Film

Videójáték

FOGLALD LE AZ IDŐPONTODAT MOST!

ŐK MÁR MINKET VÁLASZTOTTAK!

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk a chat felületen munkaidőben és válaszolunk! 

CÍM: 1065 BUDAPEST, NAGYMEZŐ UTCA 37-39 | TELEFON: (Hétfőtől vasárnapig 11.30 - 20.00) +36 30 712 32 59 
GYIK | Általános Szerződési Feltételek | GDPR

 

Copyright 2019 © Budapest Shooting
Webpartnerek