ExtrémSportlövészet

A fegyverekre mi, itt a Budapest Shootingnál eszközként tekintünk, amiket sportlövészet céljára (is) használhatunk – és használunk is. Némi egyszerűsítéssel élve, a sportlövészetnek alapvetően két fő ága van, a statikusabb pontlövészet és a dinamikus lövészet. Utóbbit oktatjuk, és versenyszerűen is űzzük. Hozzáértésünkre semmi nem adhat nagyobb garanciát.

Dinamikus lövészeti szakágak

Gyorspont lövészet

Az alaphelyzetet tekintve statikus pontlövészet, ám dinamizmust ad neki, hogy viszonylag rövid időkorlát áll a lövő rendelkezésére az előre meghatározott számú értékelt lövés leadásához.

Sziluett lövészet

Különböző távolságra elhelyezett, fémből készült állatsziluetteket kell marok- vagy hosszú lőfegyverrel eltalálni. Minden sziluettre csak 1 lövés adható le.

Steel challenge

Olyan dinamikus szakág, ami nyolc standardizált pályát tartalmaz, különböző távolságra elhelyezett fém célokkal, három méretben. A versenyzők kizárólag a versenyen elért idejük alapján vannak rangsorolva, a legkevesebb összesített idővel rendelkező versenyző lesz a győztes.

IDPA

Olyan lövészsport, ami élethű önvédelmi szituációkat szimulál. Egyszerre biztosít kikapcsolódást a kezdőknek, valamint kihívást és sikerélményt a gyakorlott lövőknek. A fő cél az egyén lőtudásának tesztelése, és nem a felszerelések küzdelme, ezért csak versenyre fejlesztett eszközök nem is használhatóak.

IPSC

Hasonlóan az IDPA-hoz ez is szituációs lövészet, de inkább sportjellegű. Mottóját a Diligentia, Vis, Celeritas (DVC) latin szavak alkotják, azaz a pontosság, erő és gyorsaság, melyeknek egyenlő szerepe van a sportágban. Fő vonzereje a pályák változatosságában rejlik, amiken számos álló, mozgó és büntetőcél található, melyek leküzdése folyamatos kihívást jelent a lövőknek, mozgásból és álló helyzetből egyaránt.

Lövészet fedett lőtéren

A lövészet egyes formáit bárki gyakorolhatja korszerű lőterünkön, aki kedvet kapott hozzá, és szívesen kipróbálná magát egy új területen, vagy éppenséggel vérbeli profi. Fedett lőterünk Budapest szívében a Nagymező utcában található, és nemcsak egy-egy lövő számára elérhető, hanem kisebb-nagyobb csoportok befogadására is képes. Igény szerint csapatépítő tréningeket, születésnapi és névnapi rendezvényeket, baráti vagy családi összejöveteleket, legény- és leánybúcsúkat, sőt esküvői fotózást is tarthattok nálunk.

Fegyverválasztékunk széles, így mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus pisztolyokat, revolvereket, géppisztolyokat, karabélyokat, sörétes puskákat, géppuskákat és mesterlövész fegyvereket, melyekkel szívesen lőne. A lövészetet megelőzően kollégáink rövid oktatás keretében ismertetik az alapokat (személyesen és videók által is), elsődleges prioritásunk ugyanis — éles lőfegyverekről és lőszerekről lévén szó —, a vendégeink és a kollégáink biztonsága.

Érdekel a sportlövészet?

Egyedi kérésekkel kapcsolatban írjatok e-mailt vagy keressetek minket telefonon.
Időpontot a weboldalon keresztül is tudtok foglalni.

Gyors és egyszerű időpontfoglalás

Egész évben, a hét minden napján várjuk vállalkozó szellemű csapatok és egyének megkeresését. Mivel lőterünk forgalma jelentős, ezért mindenkinek azt tanácsoljuk, előre foglaljon időpontot, legyen szó „reguláris” élménylövészetről, vagy bármilyen egyedi kívánságról. Élménylövészetre időpont a leggyorsabban és legegyszerűbben weboldalunkon keresztül foglalható itt.

Egyéni igények, pl. céges csapatépítők, legény- és leánybúcsúk, baráti vagy családi összejövetelek esetén kérjük, hogy e-mailt küldj, vagy hívj bennünket a részletek tisztázása, és egy személyre szabott ajánlat elkészítése érdekében! Kollégáink rövid időn belül kapcsolatba lépnek veled megadott elérhetőségeid valamelyikén, és szívesen adnak igényeidnek megfelelő bővebb tájékoztatást, vagy konkrét ajánlatot.

hu_HUHungarian